Článek
D21

Hlasovali jsme Janečkovou metodou na konferenci Human-Level AI

Publikováno dne:
29.8.2018

O víkendu jsme se zúčastnili konference Human-level AI, kde se setkávají přední světoví odborníci z oboru umělé inteligence. Vývoj obecné umělé inteligence je nejsledovanějším technologickým tématem současnosti, protože má potenciál přinést revoluci v mnoha oborech lidské činnosti, ale také ve vývoji člověka jako takového.

Co byste dělali s osmi hodinami denně navíc, kdyby vaše potřeby byly uspokojeny a měli jste standardní příjem? Jaké povinnosti by umělá inteligence nikdy neměla převzít? Jaký globální problém by umělá inteligence měla řešit jako první? To nejsou otázky vytržené ze sci-fi románu, ale praktické otázky relativně blízké budoucnosti, kterým moderní propojený svět bude čelit. Proto jsme v partnerství s organizátory konference, společností Good AI, uspořádali hlasování o těchto otázkách.


Bylo nám velkou inspirací se setkat s výzkumníky z „gigantů“, jakou jsou Facebook, Google, Microsoft nebo Uber. Jsou to právě tito globální hráči, jejichž role bude ve způsobu využití moderních technologií člověkem naprosto zásadní.


Institute for Democracy 21 prosazuje hodnoty progresivní demokratické společnosti, kde hlas každého člověka může být slyšet. I díky konferenci Human-level AI si uvědomujeme, že příchod obecné umělé inteligence bude mít vliv i na podobu společnosti budoucnosti. Proto budeme vývoj v tomto oboru sledovat i nadále a chceme svým dílem přispět k tomu, aby úžasný potenciál umělé inteligence byl využit jen ku prospěchu člověka a společnosti a vytvořily se zásady bezpečnosti její obecné aplikace.

Kolektiv autorů Institutu H21

info@ih21.org
Zobrazit profil

Další aktuality

Naše nejnovější texty nebo videa
Volební průzkumy
Jak by dopadly slovenské prezidentské volby metodou D21?
Kdyby se prezidentské volby na Slovensku konaly minulý týden, do druhého kola by s jasným náskokem postoupili...
Přečíst článek ...
Volební průzkumy
Unikátny prieskum: Korčok prvý, voličov protikanditátov vie ale lepšie osloviť Pellegrini
Ak by sa konali voľby prezidenta Slovenskej republiky minulý týždeň, s jasným náskokom by do druhého kola postúpili Ivan
Přečíst článek ...
Demokracie a svoboda
Analýza: Hodlá WHO mluvit státům do boje s dezinformacemi?
Světová zdravotnická organizace(WHO) v současné době připravuje dokumenty, podle nichž by se členské státy měly řídit...
Přečíst článek ...