Článek
IH21

Janečkovou metodou se hlasovalo na konferenci o budoucnosti ČR

Publikováno dne:
17.10.2018

Česko, jak jsme na tom? Na tuto otázku jsme se ve spolupráci s D21 ptali minulý týden na stejnojmenné prestižní konferenci, kterou již počtvrté organizoval časopis Forbes, tentokrát v Ostravě.

Mezi hosty byli vládní představitelé včetně premiéra Andreje Babiše, zástupci byznysu i neziskového sektoru. Hlavními tématy byla konkurenceschopnost Česka, vzdělávání a kvalita života. Jak dopadlo hlasování Janečkovou metodou se můžete podívat zde.

Dvěma klíčovými slovy, která k naší radosti z úst řečníků zněla v diskuzích poměrně často, byly digitalizace a participace, tedy hlavní oblasti činnosti našeho Institutu. Poprvé v historii má Česká republika vládního zmocněnce pro digitalizaci, který na konferenci představil koncepci pro digitalizaci státní správy a rozpoutal vcelku vášnivou diskuzi. Podívejte se na záznam České televize.

Velmi zajímavá byla také poslední panelová diskuze na téma kvality života, kterou svojí prezentací uvedl ředitel STEMu Martin Buchtík. Mimo jiné představil alarmující data týkající se počtu exekucí v ČR a stále vyššího výskytu duševních onemocnění v populaci.

Konference nás utvrdila v tom, že digitalizace a automatizace budou bezesporu hlavními tématy vývoje společnosti v příštích letech. Budou potřeba nové a efektivní participační mechanismy a my uděláme vše pro to, abychom byli připravení.

Kolektiv autorů Institutu H21

info@ih21.org
Zobrazit profil

Další aktuality

Naše nejnovější texty nebo videa
Volební průzkumy
Jak by dopadly slovenské prezidentské volby metodou D21?
Kdyby se prezidentské volby na Slovensku konaly minulý týden, do druhého kola by s jasným náskokem postoupili...
Přečíst článek ...
Volební průzkumy
Unikátny prieskum: Korčok prvý, voličov protikanditátov vie ale lepšie osloviť Pellegrini
Ak by sa konali voľby prezidenta Slovenskej republiky minulý týždeň, s jasným náskokom by do druhého kola postúpili Ivan
Přečíst článek ...
Demokracie a svoboda
Analýza: Hodlá WHO mluvit státům do boje s dezinformacemi?
Světová zdravotnická organizace(WHO) v současné době připravuje dokumenty, podle nichž by se členské státy měly řídit...
Přečíst článek ...